Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

5 συνηθισμένα λάθη στον καθαρισμό προσώπου



Όλες λίγο-πολύ, είτε το παρακάνουμε με τον καθαρισμό του προσώπου είτε τον αμελούμε τελείως. Τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε είναι η συχνότητα του καθαρισμού, τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε και ο τρόπος. Ας πάμε τώρα στα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε!
 
1. Μη χρησιμοποιείτε ποτέ προϊόντα που περιέχουν σαπούνι και άλλους τέτοιους παράγοντες καθώς είναι ερεθιστικά για το δέρμα και προκαλούν ξηρότητα. Αν και τα περισσότερα προϊόντα πλέον δεν περιέχουν σαπούνι δεν πρέπει να ξεχνάμε να προσέχουμε την σύσταση. Ειδικά για τα δέρματα με ακμή υπάρχουν τα καθαριστικά με σαλικυλικό οξύ που μαραίνουν και στη συνέχεια εξαφανίζουν τα σπυράκια.

2. Μη χρησιμοποιείτε λανθασμένα καθαριστικά προσώπου. Η κάθε επιδερμίδα έχει τον δικό της ξεχωριστό τύπο και τις δικές της ανάγκες. Με το να της δίνετε λανθασμένα προϊόντα μόνο κακό μπορεί να κάνει πχ. Μια κανονική προς μικτή επιδερμίδα,που κάποιες φορές εμφανίζει μερικά σπυράκια, δεν μπορείς να την καθαρίζεις με ένα προϊόν για ακμή καθώς σε λίγες εφαρμογές την έχεις μετατρέψει σε ξηρή και ,πίστεψέ με, δεν το θέλεις αυτό.

3. Μην πλένετε το πρόσωπό σας πάνω από 2 φορές τη μέρα. Το μόνο που επιτυγχάνετε είναι να γίνεται το πρόσωπο σας πιο ξηρό και να φαίνεται πιο θαμπό. Το πλύσιμο πρωί- βράδυ ,με ένα καθαριστικό κατάλληλο για τη δική σας επιδερμίδα, είναι ότι πρέπει.

4. Μη ξεχνάτε να πλένετε το πρόσωπο σας το βράδυ ώστε να φεύγουν τα κατάλοιπα του make up αλλά και οι ρύποι που έρχονται και κολλάνε στο δέρμα σας καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πολύ σημαντικό βήμα για πεντακάθαρη και λαμπερή επιδερμίδα χωρίς σπυράκια και θαμπάδα.

5. Δώστε μεγάλη προσοχή στα απολεπιστικά προϊόντα. Με τη σωστή χρήση, δηλαδή 1-2 φορές την εβδομάδα- ανάλογα με το πόσο σκληρό είναι το προϊόν-  επιτυγχάνεται ένα λαμπερό και ανανεωμένο δέρμα. Η υφή γίνεται ακόμα καλύτερη και ο τόνος βελτιώνεται. Επίσης ελαχιστοποιούνται οι πόροι. Η υπερβολική χρήση, οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα. Η επιδερμίδα γίνεται ερεθισμένη και μπορεί να εμφανιστούν σπυριά ή κοκκινίλες.

Αν προσέξετε όλα τα παραπάνω τότε η επιδερμίδα σας, θα σας αποζημιώσει με λάμψη και υγεία. Αν ήδη τα εφαρμόζετε τότε σίγουρα λαμβάνετε πολλά θετικά σχόλια για το πώς δείχνετε! Όπως και να έχει το δέρμα μας είναι πολύτιμο και ευαίσθητο, αν το προσέξουμε και το περιποιηθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα όσο το δυνατόν νωρίτερα αυτό σίγουρα θα το θυμάται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου